Rama sve vreme bez prevoda na RTS

Obraćanja premijera Srbije i Albanije Aleksandra Vučića i Edija Rame uživo su prenošena na RTS-u, ali bez prevoda sa albanskog jezika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.11.2014.

12:58

Default images

Vučić je govorio prvi i poručio da razgovori u četiri oka nisu bili laki, ali da je ponosan što se okreće nova stranica, "ne iz prošlosti, već iz budućnosti odnosa Srbije i Albanije u zajedničkom putu ka Evropskoj uniji". Međutim, kada je krenulo Ramino obraćanje, prevoda nije bilo.

Premijer Albanije je govorio duže od srpskog kolege, više od 10 minuta, ali veći deo javnosti u Srbiji nije razumeo šta govori.

Prevoda nije bilo ni kod novinarskih pitanja, a tek je iz Vučićevih reči postalo jasno da obraćanje nije samo protokolarne prirode i da je Rama govorio i o Kosovu i Metohiji.

Nakon toga su usledile oštrije reči premijera Srbije, koji je, kao i svoj kolega, simultani prevod slušao preko slušalice.

"Neću dozvoliti da nas niko u Beogradu ponižava, Kosovo i Metohija su bili i ostali deo Srbije i nikada nisu imali veze sa Albanijom", rekao je Vučić.

On je ocenio da je njegov današnji gost izjavama o KiM provocirao domaćina, kao i da nije bilo dogovora da će Kosovo uopšte biti tema.

Tek na poslednjem novinarskom pitanju, koje je postavjleno obojici premijera na engleskom jeziku, čuo se simultani prevodilac.

RTS je sat nakon konferencije objavio da zbog tehničkih problema nije emitovan prevod izjave premijera Albanije.

RTS se izvinio gledaocima zbog toga i najavio da će naknadno objaviti izjavu albanskog premijera s prevodom na srpski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: