Virdžin: Testiranje letova 2015.

"Virdžin galaktik" saopštio da će posle pada svemirske letelice prilikom eksperimentalnog leta biti nastavljeno testiranje letelica najranije na leto 2015.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2014.

10:25

Default images

Delovi za novu letelicu nalaze se u proizvodnom objektu u pustinji Mohave u Kaliforniji, a na toj letelici rad traje više od dve godine, navedeno je u saopštenju kompanije, prenela je agencija AP.

Letelica "SpejsŠip (druga serija broj dva)" zameniće onu koja je pala prošle sedmice pošto joj je, kako je istraga pokazala, sistem za kontrolu spuštanja prerano uključen te se usled aerodinamičke sile letelica raspala.

Tom prilikom poginuo je kopilot, a pilot je ozbiljno povredjen.

"Virdžin galaktik" prodaje mesta u svemirskoj letelici za komercijalne letove po ceni od 250.000 dolara, a medju onima koji su već "bukirali" kartu su pevač Džastin Biber, glumac Ešton Kučer, voditelj i glumac Rasel Brend.

Nekoliko putnika je ove sedmice potpisalo ugovor za let na oko 100 kilometara iznad Zemlje, navedeno je saopštenju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: