Advokati traže prijem kod Nikolića

Advokatska komora Srbije zatražila je prijem kod predsednika Tomislava Nikolića kako bi ga upoznala sa ciljevima protesta i zahtevima advokata.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2014.

17:05

Default images

U pismu Nikoliću advokati su izrazili zadovoljstvo što je u jučerašnjem saopštenju izrazio stav da je deo zahteva advokata opravdan.

"Pozdravljamo činjenicu da ste u svom obraćanju javnosti ukazali na brojna pitanja na koje je i advokatura Srbije ukazivala tokom dva meseca protesta, kao što su uskraćivanje javnih prohoda sudovima i da visoka javnobeelžnička tarifa predstavlja cenzusnu prepreku za gradjane Srbije za jednako ostvarivanje prava i slobodan pristup pravi, navodi se u pismu AKS.

Advokati žele da, kako su naveli, u otvorenom razgovoru predsedniku prenesu jasnu argumentaciju o opravdanosti svojih zahteva i pruže činjenice i dokaze koji su od značaja za gradjane.

Predsednik Nikolić juče je saopštio da su usvajanjem izmena Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti ispunjeni opravdani zahtevi advokatskih udruženja i da se stvaraju uslovi za nastavak njihovog rada.

Pomenute izmene zakona, koje je juče usvojila Skupština Srbije, danas su počele da se primenjuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: