Advokatici zabranjen rad

UO Advokatske komore Beograd privremeno je zabranio bavljenje advokaturom Gordani Babić iz jer je prekršila odluku Advoaktske komore Srbije o obustavi rada.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.11.2014.

13:54

Default images

To je prva zabrana izrečena nekom advokatu u Beogradu, a do sada je zbog istog razloga istom merom kažnjeno još osam advokata iz Niša i jedan iz Novog Sada.

U informaciji objavljenoj na sajtu Advokatske komore Beograd navodi se da se Babićevoj određuje privremena zabrana bavljenja advokaturom zbog pokretanja disciplinskog postupka za težu povredu dužnosti advokata, odnosno neizvršenje i nepostupanje po odlukama organa komore, što je čini nedostojnom za bavljenje advokaturom.

Zabrana bavljenja advokaturom trajaće do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv nje pokrenut podizanjem optužnice disciplinskog tužioca.

Žalba protiv ovog rešenja ne zadržava njegovo izvršenje, navodi se u rešenju UO AKB.

Beogradski advokati obustavili su rad 10. septembra, a advokati iz cele Srbije nedelju dana kasnije. Beogradski advoakti štrajkovali su i 15 dana krajem juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: