"Pokušali da prisluškuju Vučića"

Selaković potvrdio da su u prostoriji jednog hotela u kojoj je trebalo da boravi Vučić bili postavljeni prislušni uređaji. Kraun plaza: Reč o uobičajenoj kameri

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

15:19

Default images

"Naime, u prostoriji u kojoj je predsednik Vlade trebalo da ima pojedinačne sastanke sa učesnicima skupa, službenici agencije koji su bili zaduženi za kontradiverzione i prislušne preglede u prostoriji otkrivaju nešto zanimljivo", rekao je Selaković i objasnio da je reč o prislušnim uređajima.

Ministar je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je i iz tog slučaja, koji se dogodio 1. novembra u hotelu čiji je vlasnik Miroslav Mišković, kao i iz drugih aktivnosti, vidljivo da je na delu angažovanje tajkuna sa ciljem da sve te aktivnosti dovedu do rušenja vlasti, što je vidljivo iz tih poslednjih aktivnosti koje su zabeležene.

Selaković je govorio o hotelu "Kraun plaza" i skupu Trilateralne komisije i navodima lista "Informer", koji je na naslovnoj strani objavio da je pokušano tajno snimanje razgovora premijera Aleksandra Vučića sa stranim državnicima i biznismenima.

Selaković je takođe primetio, govoreći o štrajku advokata, da je predsednik Advokatske komore, kojeg je nazvao Miškovićevim advokatom, nedavno na skupu držao politički govor, a ne govor u interesu struke i advokata.

Na pitanje da li optužuje advokate za to što se dogodilo, Selaković je odgovorio da je izneo šta ovde radi Miroslav Mišković i šta pokušava da radi u Srbiji.

"Da li mislite da je normalno da bilo ko prisluškuje predsednika vlade?", zapitao je Selaković.

Odgovor Kraun plaze: Kamere za proveru

Rukovodstvo hotela "Kraun plaza" saopštilo je da kamera pronađena u sobi u kojoj je premijer Aleksandar Vučić trebalo da ima sastanke služi za proveru zauzetosti banketne sale i da su takve kamere uobičajene u njihovim hotelima.

Kamere nisu montirane povodom nedavno održanog sastanka Trilateralne komisije, već su instalirane prilikom izgradnje, a svaki klijent hotela unapred je obavešten o toj usluzi i ima mogućnost da kameru isključi, što su i učinili organizatori sastanka "Trilaterale", saopštila je Kraun plaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: