"Nismo imali posmatrače u Ukrajini"

Srbija nije imala zvanične predstavnike koji su posmatrali izborni proces na istoku Ukrajine, 2. novembra, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 05.11.2014.

16:35

Default images

Ministarstvo je naglasilo da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

Ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović pozvan je danas u Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine zbog učešća dvojice poslanika vladajuće Srpske napredne stranke kao posmatrača na izborima u regionima Donjeck i Lugansk, koje Kijev nije priznao.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da Beograd podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i nastavak mirovnog procesa, kao i da je Srbija spremna da kao predsedavajući OEBS sledeće godine aktivno doprinese dolaženju do rešenja u skladu s međunarodnim pravom i uz poštovanje Povelje UN.

"Upravo imajući u vidu navedeno, predstavnici nijedne zvanične institucije Republike Srbije, ni Vlade ni Narodne skupštine, nisu bili angažovani kao posmatrači niti na bilo koji način uključeni u izborni proces na istoku Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić bili posmatrači na izborima u istočnoj Ukrajini.

Poslanik Vladimir Đukanović rekao je juče da u Donjeck nije otišao kao poslanik Srpske napredne stranke već samoinicijativno na poziv prijatelja iz tih krajeva, ali i iz Moskve, koji imaju nevladinu organizaciju koja prati izbore u Rusiji i istočnim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: