Kukan: Uzdrman kredibilitet Euleksa

Šef delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduard Kukan kaže da se boji da su iznete optužbe već uzdrmale kredibilitet Euleksa.

Izvor: Danas, Tanjug

Utorak, 04.11.2014.

23:59

Default images

Povodom tvrdnji da su postojali pokušaji zataškavanja slučajeva kojima se bavi Euleks, Kukan je rekao da se boji da su navedene optužbe već uzdrmale kredibilitet misije pokrenute radi uvođenja vladavine prava na Kosovu.

Sagovornik lista "Danas" ističe da će se postarati da se istraga u vezi sa optužbama sprovede "bez odlaganja i na transparentan način".

"Neprihvatljivo je da tako ozbiljne optužbe ne budu procesuirane i da se o njima brže ne komunicira. Uprkos takvim optužbama, verujem da je osoblje misije posvećeno svom poslu i ciljevima koji se odnose na unapređenje vladavine prava na Kosovu", ukazuje Eduard Kukan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: