UKR: Posmatrači prekršili zakon

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da su posmatrači na nelegalnim izborima u Donjecku i Lugansku prekršili zakon Ukrajine.

Izvor: Beta

Utorak, 04.11.2014.

15:23

Default images

Ni jedna međunarodna organizacija od ugleda i nijedna demokratska zemlja na svetu ne priznaju pseudo-izbore u ukrajinskim oblastima Lugansk i Donjeck, niti su tamo slali svoje posmatrače, navodi se u saopštenju Ministarstva objavljenom na inetrnet strani Ambasade Ukrajine u Srbiji.

Svojim dolaskom u regione Donjeck i Lugansk, ovi samozvani posmatrači - predstavnici marginalnih političkih snaga - prekršili su zakon Ukrajine, i zato će snositi pravne posledice, navodi se i saopštenju.

Među posmatračima na izborima u ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk 2. novembra bila su i dvojica poslanika vladajuće Srpske napredne stranke.

Ukrajina smatra ove pseudo-izbore kao kršenje Ustava i izbornog zakona, a budući da očito imaju za cilj nelegalno preuzimanje vlasti, služba bezbednosti Ukrajine je već pokrenula krivični postupak za to krivično delo, navodi se u saopštenju ukrajinskog MSP.

MSP je takođe pozvalo međunarodne partnere da se pridruže zemljama i organizacijama koje su već osudile pseudo-izbore u Lugansku i
Donjecku i da se ograde od bilo kakvih izjava i ocena pseudo-posmatrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: