"Otkud poslanici SNS u Donbasu?"

Borislav Stefanović zatražio je objašnjenje zašto su poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić bili posmatrači na izborima u istočnoj Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 04.11.2014.

11:28

Default images

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović je, u delu sednice Skupštine Srbije u kojoj poslanici postavljaju pitanja, upitao premijera Aleksandra Vučića da li je vlada bila upoznata da će oni biti posmatrači na izborima u samoproglašenim ukrajinskim republikama Donjeck i Lugansk.

"Svi znamo za premijerov stav da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Kako je ovo moguće? Da li je vlada bila upoznata i da li će neko snositi posledice", upitao je Stefanović.

On je pitao i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića u kom će roku biti uhapšeni odgovorni za incidente na utakmici Srbija-Albanija i kako je omogućen ulazaka osuđivanog Ivana Bogdanova na taj meč.

Stefanović je od ministarke državne uprave i lokalne uprave Kori Udovički, ali i od ministarke saobraćaja, infrastrukutre i građevine Zorane Mihajlović zatražio da kažu građanima Grdelice kada će dobiti pijaću vodu.

Prema njegovim rečima, oni nemaju vodu za piće zbog izgradnje hidrocentrale.

Ministra Srđana Verbića je pitao kada namerava da počasti" građane Srbije ostavkom s obzirom na njegovu izjavu da je najbolje da srpski studenti doktorat završe u inostranstvu. Poslanik partije Zelenih Ivan Karić pitao je šta će država uraditi povodom ekološke katastrofe koja je nastala izlivanjem teških metala u reku Drinu iz rudnika Stolice.

"Niko ne vodi računa o tome dok to ne dođe do Beograda, pa nije Beograd centar sveta, kada će država početi da radi na saniranju uzroka, a ne samo posledica katastrofa", rekao je Karić.

Poslanika SDPS Branka Đurovića zanimalo je šta može biti učinjeno kako bi se ujednačili Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Zakon o pravima pacijenata, jer u prvom postoji obaveza davanja vakcina u određenoj starosnoj dobi, dok drugi zakon dozvoljava mogućnost pacijentu da odbije obavezno vakcinisanje.

"Na čelne pozicije dolaze i osuđivani"

Borislav Stefanović upitao je danas ministarku državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički da li ima mogućnosti da prekine praksu u opštini Stara Pazova da na čelne pozicije dolaze oni koji su krivično osuđivani ili bez adekvatne školske spreme.

“Pitanje se odnosi na ministarku Udovički, a odnosi se na Ministarstvo unutrašnjih poslova.U opštini Stara Pazova predsednik opštine je Đorđe Radinović, koji ima nadimak Džokej, višetruko je krivično osuđivan, a od 2009. godine se protiv njega vodli krivični postupak za šverc nafte”, rekao je Stefanović na sednici skupštine, u delu kada poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja.

On je dodao da je načelnik opštinske uprave Bojan Kovrlija, koji je 2006. godine izbačen iz policije gde je radio kao inspektor, zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno šverca cigareta.

Stefanović je takođe dodao da je šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini opštine Stara Pazova Bogdan Miljević 2008. godine dobio otkaz u JP Putevi Srbije zbog malverzacija prilikom naplate putarine, dok “direktor JP Urbanizam Dragiša Lajović, maturant Gimnazije i zamenik predsednika opštine Goran Vranješ grade zgradu u centru mesta nelegalno, bez ijednog papira”.

“Direktor Javnog preduzeća Opštinska stambena agenicja Stara Pazova Miroslav Jovanović završio je srednju poljoprivrednu školu, ratarski smer, u avgustovskom roku, prosek 2,26, trenutno je student Visoke beogradske poslovne škole, inače kum predsednika opštine”, naveo je takođe Stefanović.

Šef demokrata u skupštini dodao je takođe da je "broj zaposlanih u Opstini Stara Pazova, javnim preduzećima i ustanovama od jula 2012. do oktobra 2014, godine povećan za 250 do 300 ljudi i da se dalje povećava, a da je količina novca koji se izdvaja za plate povećana sa 378 miliona 2012 na 509 miliona dinara".

“Opština Stara Pazova kupila je 10 novih službenih vozila… Dakle, moje pitanje za ministarku je na koji nacin i da li ima bilo kakve mogućnosti da prekine ovu praksu, zaključio je Stefanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: