Oland Putinu: Nemoj priznati izbore

Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da ne prizna izbore koji su održani u Donjecku i Lugansku u istočnoj Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.11.2014.

19:23

Default images

Upozoravajući da bi jučerašnji ti izbori mogli ugroziti teritorijalni integritet Ukrajine, Oland je apelovao na Putina da "ostane unutar okvira" sporazuma iz Minska kojim je 5. septembra uspostavljen prekid vatre, prenosi AFP.

“Zemlje članice EU će u toku ove nedelje razgovarati o izborima koji su juče održani u Donjecku i Lugansku“, objavila je portparolka visoke predstavnice EU za spoljnju politiku i bezbednost Maja Kocijančič.

Kijev i Zapad smatraju izbore u Donjecku i Lugansku nelegitimnim.

Posle zatvaranja birališta visoka predstavnica EU za spoljnju politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da EU smatra izbore u Donjecku i Lugansku nelegitimnim i da ne namerava da prizna rezultate.

SAD dele stav EU i kažu da su izbori u suprotnosti sa ustavom Ukrajine i sporazumima iz Minska, navodi TAS.

Rusija smatra izbore u Donjecku i Lugansku pozitivnim korakom u pravcu rešavanja situacije u Ukrajini.

Rusko ministarstvo spoljnjih poslova je uoči izbora u istočnoj Ukrajini saopštilo da su oni u skladu sa sporazumima iz Minska i da predstavljaju priliku za konstruktivan dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: