"Kijev da prekine vojne operacije"

Rusija je pozvala Kijev da zaustavi vojne aktivnosti protiv proruskih snaga na istoku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2014.

13:45

Default images

Moskva je istakla da proruski lideri imaju dovoljno "autoriteta" da pregovaraju sa Kijevom.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Grigorij Karašin je izneo takav zahtev, nakon što je Moskva priznala izbore u ukrajinskim istočnim regionima Lugansk i Donjeck, prenela je agencija AFP.

Izabrani proruski lideri "imaju dovoljno autoriteta da uspostave široko održiv dijalog sa kijevskim vlastima", naglasio je Karašin.

Dijalog može da donese rezultate, kako je rekao Karašin, samo pod uslovom ravnopravnog dijaloga zasnovanog na uzajamnom poštovanju i da se Kijev odrekne vojnih operacija i "zloglasne antiterorističke operacije".

Rusiji preti nova runda sankcija zapadnih zemalja zbog spornog glasanja u istočnim ukrajinskim regionima, Lugansku i Donjecku, navela je francuska agencija.

"Jezik sankcija je apsolutno kontraproduktivan metod rešavanja konflikta", istakao je Karašin, dodavši da je "to u istoriji dokazano".

Sada je važno da se preduzmu aktivni koraci u cilju održavanja dijaloga između Kijeva i predstavnika Donbasa, rekao je Karašin i dodao da će Moskva učiniti sve da pomogne u pronalaženju rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: