Pajtić: Očekujem odmazdu i prisilu

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je za B92 da mu je žao što SDS nije promenila odluku i podržala demokratsku Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2014.

20:25

Default images

Danas je u Novom Sadu izvršena rekonstrukcija vlade APV, a za ostanak aktuelne vlasti glasalo je i nekoliko poslanika SDS i jedna poslanica PSS.

“Optužbe za kupovinu glasova su besmislene, posebno od onih koji su sa naše liste uterali nekoliko poslanika na listu Srpske napredne stranke. Teško je optuživati poslanike SDS, oni se od devedesetih godina bore protiv totalitarnih režima Miloševića, Nikolića, Vučića i normalno je što se nisu priklonili SNS”, rekao je Pajtić.

Pokrajinska vlada je izabrana sa 63 od 120 poslanika, a među onima koju su glasali “za” bili su i poslanici drugih stranaka, koji su kasnije dobili isključenja iz članstva.

“Oni su očekivali da će njihove stranke promeniti odluku. Oni su donosili odluku nekoliko dana. Žao mi je što SDS nije izabrala da glasa za demokratsku Srbiju, ali njeni poslanici su reagovali na drugačiji način i glasali za rekonstrukciju vlade”, naveo je Pajtić.

U poslednjih nekoliko dana iz tabora SNS su stizale optužbe da DS sa šest odsto podrške pokušava da ostane na vlasti.

“Najveća stranka je neinformisana, na pokrajinskim izborima DS je osvojila 59 od 120 poslanika. Na sledećim ćemo se suočiti, videćete da SNS ima manju podršku od one koja se prikazuje u naručenim istraživanjima. Očekujem u narednom periodu njihovu odmazdu i veliku prisilu prema našim poslanicima”, zaključio je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: