"Ništa dobro od rekonstrukcije APV"

Potpredsednik DSS Milenko Jovanov ocenio da rekonstrukcija Pokrajinske vlade neće doneti ništa novo i dobro građanima Srbije koji žive u Vojvodini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2014.

16:35

Default images

"Razlog za to treba tražiti u tome što je osnovni i najveći problem Pajtićeve vlasti njena politika, a ne personalna rešenja. Ta vlast je u prethodnom periodu vodila politiku koja je često prelazila granice koje je postavio Ustav i bila usmerena na stvaranje od Vojvodine države u državi", navodi Jovanov u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Isto tako, smatra Jovanov, ta vlast već dugo vodi izrazito centralističku politiku koja potpuno zanemaruje intrese gradjana koji ne žive u Novom Sadu i okolini i koja nema sluha za probleme mnogih gradova i opština u Sremu, Bačkoj i Banatu.

"Na kraju, ova vlast nema odgovor na pitanje gde su potrošene milijarde dinara u Razvojnoj banci, Fondu za kapitalna ulaganja, pokrajinskim sekretarijatima i ustanovama.

Takodje, činjenica da će u rekonstruisanoj vladi ogroman uticaj imati stranka Nenada Čanka, pokazuje da će politika podržavljenja Vojvodine u identitetskom i institucionalnom smislu biti još više zastupljena", ukazuje on.

Upravo zbog nastavka ove duboko pogrešne politike, današnja rekonstrukcija se i ne vrši zbog gradjana i njihovih intetresa, nego isključivo zarad očuvanja vlasti za još neko vreme i u interesu stranaka koje čine vlast u Vojvodini, zaključuje JOvanov.

Poslanici Skupštine Vojvodine većinom glasova izglasali su danas rekonstrukciju Pokrajinske vlade u kojoj su novi pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški ( LSV), pokrajinski sekretari za poljoprivredu Nenad Stanković ( nestranačka ličnost), a Miroslav Vasin (DS) novi potpredsednik vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: