"Sa strašnog mesta u mirnu Srbiju"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao u Subotici komemorativnom skupu u znak sećanja na stradanja nedužnih žrtava na kraju Drugog svetskog rata.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.11.2014.

15:50

Default images

On je ukazao na zajedničku odgovornost i potrebu međusobnog upoznavanja i uvažavanja radi bolje budućnosti svih u Srbiji.

Vučić je, zajedno sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, predstavnicima pokrajinske skupštine, vlade, grada Subotice, mnogobrojnih organizacija, institucija i građanima, položio cveće kraj spomenika "Ptica slomljenih krila", koji se nalazi na parceli subotičkog groblja na Senćanskom putu, gde je u odmazdi krajem 1944. godine ubijeno nekoliko stotina osoba, uglavnom mađarske nacionalnosti.

Obraćajući se učesnicima komemorativnog skupa, Vučić je izrazio najdublje saučešće i poštovanje žrtvama, odnosno, kako je rekao, onima koji ni na koji način nisu okrvavili ruke.

Izrazivši i saučešće potomcima tih žrtava, on je pozvao da, kako je naglasio, "sa ovog strašnog mesta odemo zajedno na jedno koje će biti mnogo bolje - u našu, moju i vašu mirnu Srbiju".

Premijer je rekao da su to mesto stradanja neki nazvali mesto onih koji su okrvavili ruke, ali je istovremeno naglasio i da se ubijanje sedmogodišnje devojčice, koja je jedna od stradalih na tom mestu, ne može svrstati u herojske i hrabre činove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: