"Ispitati zločine nad novinarima"

Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima obeležava se 2. novembra.

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

12:53

Default images

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije ističe da je to izuzetan povod za skretanje pažnje na nerazrešene slučajeve ubistva novinara širom sveta.

"Međunarodni dan za borbu protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima je podsetnik za sve nas da moramo ozbiljno da pristupimo borbi protiv ove vrste nekažnjivosti. Najbolji pristup je rad na konkretnim slučajevima uz stvaranje mogućnosti da se utvrdi istina i kazne odgovorni", poručili su iz ministarstva.

Kako je ukazano, to je najefikasniji oblik prevencije koji predstavlja ozbiljan korak ka stvaranju uslova za neometan rad u okviru novinarske profesije.

Ministarstvo kulture i informisanja podržava jedinstveni projekat Komisije za istraživanje ubistava novinara koja je uprotekle dve godine napravila ozbiljne pomake u rešavanju slučajeva ubistava Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, kao i ubistava medijskih radnika RTS.

Ova Komisija pokazala je ozbiljan pristup u radu i suprotstavljanju nekažnjivosti u Srbiji podizanjem optužnice i dopunom iste u slučaju Slavka Ćuruvije, kao i angažovanjem na intenzivoj istrazi ubistva Milana Pantića, navedeno je u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: