Čizov: Rusija ne čeka milost EU

EU bi krajem januara trebalo da preispita sankcije koje je uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, rekao je stalni stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

20:20

Default images

"Tema sankcija formalno treba da se pokrene ponovo krajem januara, jer je spoljnopolitička služba Evropske komisije naložila da se sankcije preispituju svaka tri meseca, a poslednji put je to urađeno 28. oktobra", kazao je Čižov u intervjuu agenciji Tas.

On je, pak, dodao da je ta tema u stvari stalno prisutna u raznim oblicima i na različitim nivoima. Sredinom decembra ona je trebalo da bude jedna od tema na narednom samitu EU.

"Medjutim, lideri zemalja EU su iskusni, pa su taj 'politički vruć krompir' gurnuli na formalnu raspravu nekoliko stepenika niže - komitetu stalnih predstavnika EU", objasnio je Čižov.

On je takodje istakao da Rusija ne namerava da traži ukidanje sankcija, "niti da čeka milost".

"Naša privreda se u potpunosti nosi sa sankcijama, mada se ne može reći da one ne nanose nikakvu štetu. Medjutim, pravu štetu od sankcija trebalo bi razmatrati, ne za odvojene uzete privrede Rusije ili zemalja EU, nego za samu ideju stvaranja zajedničkog ekonomskog prostrora od Lisabona do Vladisvostoka. Tu ideju zasnovanu na medjusobnom poverenju, prodriva režim sankcija", zaključio je Čižov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: