Marković: Bogdanoviću ulica u JA

Dragan Marković Palma izjavio je da će odbornicima predložiti da se jedna ulica u tom gradu zove po nedavno preminulom Radmilu Bogdanoviću.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

14:58

Default images

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, izjavio je da će odbornicima Skupštine predložiti da jedna ulica u ovom gradu nosi ime nedavno preminulog bivšeg ministra unutaršnjih poslova Srbije i visokog funkcionera Socijalističke partije (SPS) Srbije Radmila Bogdanovića.

"Bogdanović je zaslužio ulicu u Jagodini, takav čovek mora biti stalno u glavama ljudi Jagodine i Srbije", rekao je Marković, na Komemorativnoj sednici Skupštine grada,

Bogdanović je počasni građanin Jagodine, bio je predsednik Skupštine opštine Svetozarevo (Jagodina) u dva mandata, bio je načelnik SUP-a, živeo je u ovm gradu i pomogao gradu i brojnim ljudima, objasnio je Marković.

Uz, suprugu Živku i porodicu, odbornike Skupštine grada, sednici su prisustovali i prijatelji i članovi SPS iz opština Pomoravskog okruga.

Komemorativna sednica je počela minutom ćutanja, a Marković je evocirao uspomene na brojne susrete sa Bogdanovićem.

Marković je rekao da je Bogdanović bio političar bez mrlje i iz vremena kada se nije moglo zalutati na funkciju i koga su svi poštovali.

Bogdanović je umro 25. oktobra u Beogradu, a sahranjen u Jagodini 28. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: