"Četniku iz SAD" preti smrtna kazna

Tužioci će tražiti smrtnu kaznu za osumnjičenog Erika Frejna za ubistvo policajca u Pensilvaniji, nakon što je 7 nedelja duga potera za njim završena hapšenjem.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

09:00

Default images

Nekoliko stotina policajaca je tragalo za Erikom Metjuom Frejnom (31), poznatom kao "američki četnik", od 12. septembra kada je iz zasede otvorio snajpersku vatru ispred kasarni državne policije u Bluming Grouvu. U tom napadu je ubijen desetar Brajon Dikson (38), a ranjen je policajac Aleks Daglas.

Frejnovo hapšenje oko 56 kilometara južno od mesta na kome je izveo napad iz zasede moglo bi konačno rasvetliti misterije kojima je obavijen sramni napad na pripadnike policije i objasniti kako je osumnjičeni uspevao da 48 dana bude korak ispred vlasti, navodi Rojters.

"Erik Frejn je imao misiju da napadne policiju. Plašili smo se da će ako izađe iz zasede ubiti veći broj policajaca, a možda i civila", izjavio je komesar pensilvanijske policije Frenk Nunan.

On je rekao da u ovoj fazi istrage nema indicija da je u napad umešan još neko osim Frejna.

Tužioci će tražiti smrtnu kaznu za Frejna koji će, između ostalog, biti optužen za ubistvo s predumišljajem i ubistvo policajca, izjavio je tužilac distrikta Pajk Rejmond Tonkin.

U potrazi je učestvovalo nekoliko stotina policajaca sa helikopterima, oklopnim vozilima i sofisticiranom tehnologijom za praćenje.

Osumnjičeni je na kraju uhapšen juče u 18 sati po lokalnom vremenu ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil.

Tužilac je rekao da će se Frejn verovatno pojaviti pred sudom u petak.

Policija je saopštila da osumnjičeni, stručni snajperista, već dugo gaji mržnju prema policiji.

Na meti snajperiste nije bio nijedan pojedinačni policajac, navela je policija.

Vlasti su na početku potrage tvrdile da se Frejn, koji živi sa roditeljima u Kanadensisu, 20 kilometara južno od policijske baze koju je napado, krije u blizini, negde u gustim šumama te oblasti.

Veliki broj policajaca i agresivne taktike primenjivane za vreme potrage uznemirili su mnoge stanovnike tog inače mirnog područja severoistočne Pensilvanije, iako je snajperski napad šokirao ljude koji tu žive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: