Uhvaćen "američki četnik"

Najpoznatiji begunac u SAD Erik Metju Frejn, poznat kao "američki četnik", uhapšen je bez borbe nakon skoro sedam nedelja skrivanja.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

01:25

Default images

Frejn, koji je osumnjičen za ubistvo policajca, predao se bez ispaljenog hica iako je bio naoružan, a skrivao se u napuštenom aerodromskom hangaru kod Bak Hila, u Pensilvaniji.

Potraga za njim je trajala 48 dana, a u njoj je učestvovalo više od 1.000 policajaca i agenata. Frejn je dospeo i na listu FBI/ja deset najtraženijih ljudi u SAD i za bilo kakvu informaciju je nuđeno 175.000 dolara.

"Možemo da potvrdimo da je Erik Frejn u pritvoru. Više informacija biće objavljeno naknadno", saopštila je policija Pensilvanije.

CNN navodi, pozivajući se na više izvora, da je begunac bio naoružan, da je kod njega nađeno najmanje jedno oružje i da se predao nakon poziva policajaca koji su ga otkrili.

Erik Metju Frejn, nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, iz zasede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra. 31-godišnjaka je potom FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci.

Tužioci će tražiti smrtnu kaznu za Erika Frejna, osumnjičenog za ubistvo policajca u Pensilvaniji.

Ekipe specijalne policije nedeljama su pretraživale predele planine Ponoko, korišćen je i balon za nadgledanje, neke škole su bile zatvorene, a lokalnom stanovništvu je bio i zabranjen lov.

Frejn je privukao pažnju svetske javnosti nakon što se otkrilo da pripada grupi koja "oponaša" srpsku vojsku i bavi se tehnikama preživljavanja u prirodi, a tokom potrage su u šumi pronađeni i opušci cigareta iz regiona. Na fotografijama je uglavnom obučen u srpsku vojnu uniformu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: