Dan tenkista

Danas je Dan oklopnih jedinica VS koji se obeležava u znak sećanja na dan kada su 1941. godine partizanske jedinice po prvi put upotrebile dva tenka u Kraljevu.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

09:01

Default images

Na obeležavanju Dana Treće brigade i Dana oklopnih jedinica u Kasarni "Knjaz Mihailo", komandant brigadni general Želimir Glišović podsetio da su pripadnici te brigade učestvovali u mirovnim misijama u Libanu i na Kipru i da su dobili pohvale za svoje angažovanje i profesionalno izvršavanje zadataka.

On je rekao da je Treća brigad u prethodnoj godini ispunila zadatke u osposobljavanju i obuci svojih pripadnika, učešću u međunarodnim misijama i pomoći civilnom stanovništvu.

Pripadnici te jedinice trenutno su angažovani na otklanjanju posledica poplave u Kladovu, rekao je Glišović.

On je rekao da će brigada u narednom periodu raditi na unapređenju operativnih sposobnosti i profesionalnom izvršavanju zadataka na najvišem novu.

Obeležavanju Dana brigade i Dana oklopnih jedinica prisustvovao je komandant Kopnene vojske VS general-potpukovnik Aleksandar Živković sa saradnicima, predstavnici lokalnih vlasti, Policijske uprave, Srpske pravoslavne crkve, građani i učenici niških škola.

Treća brigada Vojske Srbije nastavlja tradicije slavnog topličkog Gvozdenog puka.

Pripadnicima oklopnih jedinica vojne praznika čestitali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Gašić je naveo i da "stručnost, odgovornost, profesionalizam i osposobljenost pripadnika tog roda doprinosi izgradnji, razvoju i afirmaciji tenkovskih i mehanizovanih jedinica Vojske Srbije"

"Vaše angažovanje je garancija da će biti očuvan visok nivo u izvršavanju namenskih zadataka i nareenog nivoa operativne sposobnosti" istakao je on u čestitki.

Diković je naveo da su pripadnici okplopnih jedinica uspešnom realizacijom zadataka u proteklom periodu i stručnim radom, pružili doprinos razvoju i afirmaciji tog roda Vojske Srbije.

"Uveren sam da ć‡ete i u narednom periodu, primenom dugogodišnjeg iskustva, stručnim osposobljavanjem pripadnik i modernizacijom raspoloživih oklopnih sredstava doprineti izgradnji operativne sposobnosti Vojske Srbije", naveo je on u čestitki objavljenoj na sajtu Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: