Irak i Srbija strateški partneri

Bratislav Gašić i Falah Abdulhasan Abdulsada saglasili su se da su prijateljski odnosi Srbije i Iraka odlična osnova za razvoj bilateralne saradnje.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

15:55

Default images

Ministar odbrane Bratislav Gašić je zahvalio iračkom ambasadoru na principijelnoj podršci Iraka o odbrani principa međunarodnog prava i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Irak je strateški partner Srbije u oblasti vojnoekonomske saradnje, istakao je Gašić, i dodao da je cilj da se, u skladu sa definisanim pravnim okvirom, proširi i vojnoobrazovna i vojnomedicinska saradnja.

Ministarstvo odbrane će, kako se navodi, nastojati da kroz oblast odbrane afirmiše i različite oblike privredne saradnje, naglasio je Gašić, podsetivši da su značajne infrastrukturne objekte u toj zemlji nekada gradile upravo naše firme.

Čestitajući Abdulsadu formiranje nove vlade, ministar Gašić istakao je značaj kontinuiteta poseta visokog nivoa i izrazio zadovoljstvo što je za ministra odbrane Iraka imenovan Halid al-Obeidi, koji se školovao u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: