Turska posrednik između SRB i KiM

Ambasador Turske u Srbiji izjavio je da se Turska koncentriše na saradnju sa Srbijom zbog njene centralne uloge u regionu i jasnog zakonodavnog okvira.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

15:39

Default images

Mehmet Kemal Bozaj je na sastanku sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, naveo i da je Turska spremna da radi na komunikaciji između privrednih komora Srbije, Kosova i Turske.

On je naveo da se u čitavom regionu prati rad Kancelarije za Kosovo i Metohiju i istakao da je od počeka mandata direktora Marka Đurića došlo do važnih pomaka u procesu normalizacije odnosa, zahvaljujući, kako je ocenio, odmerenom pristupu i usmerenosti ka rezultatima.

Đurić je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, potvrdio da je u prethodnom periodu postignut napredak uprkos nedovoljnoj saradnji Prištine.

On je naveo i da je ekonomija dobra poluga za delovanje i istakao činjenicu da sada po prvi put imamo i priliku da važni činioci, uključujući i Beograd, zajednički rade na popravljanju ekonomske situacije i poboljšanju klime za investiranje na Kosovu i Metohiji.

On je naglasio da je sever Kosova i Metohije dugo bila oblast skrajnuta kada su investicije u pitanju i da bi prisustvo većih investitora bio dobar signal i drugima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: