Pajtić: Neistine o meni i Sikimiću

Predsednik DS optužio je ministra pravde da na "vulgaran" način iznosi neistine da je predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić savetnik Pajtića.

Izvor: Beta

Petak, 31.10.2014.

12:53

Default images

"Bio bih, naime, počastvovan da mi je predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić savetnik. Ali nije. Selaković to dobro zna, ali uporno i besprizorno ponavlja neistinu, pokušavajući da častan proces odbrane digniteta advokatske profesije naruži po svaku cenu", navodi se u izjavi Bojana Pajtića.

Prema njegovim rečima, Selaković pokušava da sakrije svoj loš rad time što želi da advokate, koji su u štrajku iod 17. septembra, dovede u vezu sa opozicijom, tajkunima, spoljnim i unutrašnjim neprijateljima

.

"Ništa od toga nije tačno. Suština je u sledećem: da je Selaković radio svoj posao kako valja, do protesta advokata nikada ne bi došlo", naveo je predsednik DS.

Dodao je da su Selakovićeve "neprimerene izjave nedostojne jednog ministra, a kamoli pravnika i predavača na Pravnom fakultetu".

"Politikom uvreda, podmetanja i neistina, Selaković pre svega ugrožava sopstveno dostojanstvo. Ako je od njega išta ostalo", ocenio je Pajtić.

Advokati traže izmene Zakona o notarima i smanjenje paušalnog poreza.

Ministar Selaković je ove sedmice pojedine advokate doveo u vezu sa vlasnikom Delte Miroslavom Miškovićem i opozicionim strankama i ocenio da je štrajk advokata ispolitizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: