Madrid: ID preti Zapadu ebolom

Fransisko Martinez upozorio da ID poziva svoje pristalice da ubijaju civile na Zapadu svim mogućim sredstvima - uključujući upotrebu ebole kao biološkog oružja.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

22:33

Default images

Martinez, drugi čovek u komandnom lancu španskog Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da on te pretnje uzima za ozbiljno posle razotkrivanja komunikacije među džihadistima u kojoj se raspravlja o angažovanju pojedinaca za napade, a da su istražitelji ustanovili "mnogo primera" pretnji upotrebe ebole kao biološkog oružja.

On je naveo tri posebna slučaja u kojima su mladi džihadisti "povezani sa ID" koristili "sobe za ćaskanje" (chat-rooms) na internetu i ozbiljno raspravljali o izvodljivosti uvođenja tog smrtonosnog virusa i drugih otrova kao novih terorističkih metoda, preneo je list, pozivajući se na špansku RTVE.

Martinez tvrdi da se u jednoj konverzaciji između simpatizera ID sredinom septembra pominjala "upotreba ebole kao toksičnog oružja protiv SAD".

U drugoj, ekstremisti navodno razmatraju kako najbolje da upotrebe "smrtonosne hemijske proizvode" koje su ukrali u laboratorijama.

Prema rečima španskog funkcionera, portparol te terorističke grupe je pozvao pristalice da ubijaju Zapadnjake svim mogućim sredstvima - navodeći da je sugerisao "zatrovane injekcije" kao mogući metod.

Martinez je pred poslanicima u parlamentu rekao i da ekstremisti koriste "sobe za čatovanje" za traženje najboljeg puta za izvođenje terorističkih napada i da ekstremisti ID vide internet kao mogućnost proširenja bojnog polja, navodi "Dejli mejl".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: