SAD: Avion udario u zgradu, 4 mrtva

Broj žrtava u nesreći na aerodromu "Mid Kontinent" u američkoj državi Kanzas, kad je manji avion pao i srušio se na aerodromsku zgradu, porastao je na četiri.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

17:02

Default images

Vatrogasci su ubrzo nakon pada aviona, oko 9:50 po lokalnom vremenu, stigli na mesto nesreće, gde su zatekli "strašan požar" koji je izbio pošto je avion udario u aerodromsku zgradu, izjavio je šef vatrogasne brigade Ron Blekvel.

On je naveo da je u aerodromskoj zgradi poginulo najmanje četvoro ljudi, dok je njih petoro povredjeno, prenela je agencija AP.

Četvoro ljudi se i dalje vode kao nestali, ali je potraga za njima obustavljena oko podneva po lokalnom vremenu, pošto je procenjeno da je za spasioce suviše opasno da pretražuju deo zgrade koji se urušio.

Požar je sada pod kontrolom, a na televizijskim snimcima sa mesta nesreće se moglo videti kako se iz zgrade aerodroma uzdiže veliki sivi oblak dima.

Letelica je udarila u jednu od aerodromskih zgrada u Vičiti posle manevra koji je pilot izveo pokušavajući da se vrati na aerodrom, javljaju lokalni mediji.

Avion tipa "bičkraft" srušio se pošto je po poletanju ostao bez motora, objavila je medijska kuća KSN, citirajući izvore iz američke Uprave za bezbednost saobraćaja.

Hitne službe su reagovale na poziv o padu aviona oko 9.40 časova po lokalnom vremenu, ali na aerodromu nije došlo do kašnjenja drugih letova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: