Sestra iz karantina na bicikl

Medicinska sestra koja je prisilno smeštena u karantin zbog sumnje na ebolu izašla je u četvrtak iz svoje kuće i krenula u vožnju biciklom.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

14:49

Default images

Kejsi Hikoks je dala ultimatum zvaničnicima da je do četvrtka puste iz karantina, a kako do toga nije došlo, odlučila je da samoinicijativno izađe napolje.

Tokom vožnje bicikla nju je pratila patrola policije, motreći na njene eventualne kontakte sa ljudima, a nije joj bilo dozvoljeno da je privedu jer nisu imali nalog od suda.

Ona je prethodno navela da joj nije neophodan karantin, s obzirom da kod sebe nije primetila simptome ebole, a i na svim testovima nije bilo pozitivnog rezultata.

Ovo je drugi put da je Hikosova prekršila zakonski određen rok za karantin od 21 dana, u sredu je napustila svoju kuću kako bi se obratila novinarima.

“Ima mnogo dezinformacija o tome kako se ebola prenosi i ja mogu da razumem zašto se ljudi plaše, ali njihov strah nije zasnovan na medicinskim činjenicama“, rekao je Norman Sigel, jedan od advokata koji brani Kejsi.

Hikoksova je volontirala u Sijera Leoneu u okviru organizacije Lekari bez granica i bila je prva osoba koja je primorana da ode u karantin u Nju Džerziju, nakon povratka u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: