Masovne grobnice žrtava ekstremista

Tela 150 pripadnika iračkog sunitskog plemena koji su se borili protiv ekstremističke grupe Islamska država pronađena su u jednoj masovnoj grobnici.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

14:27

Default images

Militantni aktivisti Islamske države odveli su muškarce iz njihovih sela u grad Ramadi, gde su ih sinoć ubili i zakopali, rekao je neimenovani zvaničnik iračkog centra za policijske operacije i još jedan bezbednosni izvor, a prenosi Rojters.

U odvojenom slučaju, očevici su naveli da su pronašli 70 tela pripadnika istog plemena Albu Nimr u blizini gradića Hit u sunitskoj provinciji Anbar, ali tamošnji bezbednosni zvaničnici nisu, za sada, dostupni za komentar.

Većina žrtava pronađenih nedaleko od Hita bili su članovi policije ili sunitskih antidžihadističkih snaga koje se nazivaju "Sahva" (Buđenje).

Vođe plemena Albu Nimr kažu da su žrtve i u jednom i u drugom slučaju bili neki od preko 300 muškaraca starih između 18 i 55 godina koje su pripadnici ID oteli ove nedelje.

Iračka vlada na čelu sa šiitima traži od sunitskih plemenskih lidera da podrže oružane snage u ratu protiv militantnih aktivista ID koji su ozloglašeni po odrubljivanju glave ili pogubljenju svakoga ko se suprotstavi njihovoj radikalnoj ideologiji, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: