"Potrebna hitna revizija Euleksa"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić založio se za hitnu reviziju Euleksa na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

12:15

Default images

On je naveo da pravosudni organi moraju da ispitaju navode liste Politika, koji tužioca te misije optužuju da je krivotvorio dokaze u slučaju protiv Olivera Ivanovića.

"Ivanović je najumereniji političar na KiM i njegovo držanje u zatvoru je udarac za vladavinu prava", rekao je Đurić za Radio Beograda.

Đurić smatra da je veoma važno da pravosudni organi ispitaju navode Politike jer je, kako kaže, reč o najstarijem listu koji sa takvom informacijom ne bi izlazio u javnost da nema dokaze za tako nešto.

Politika, naime, piše da je specijalni tužilac Euleksa Cezari Mihalčuk u optužnici protiv Ivanovića krivotvorio navode iz dopisa MUP-a Srbije.

List navodi da u optužnici piše da odgovor Beograda "sadrži indikacije da je tokom rata okrivljeni mozda bio rezervista specijalne policijske jedinice pri MUP-u" i da se tužilac pri tome pozvao na zvaničan dokument MUP-a, preciznije na Upravu Odeljenja za otkrivanje ratnih zločina i navode da je "dalje naznačeno da to ne može da se potvrdi, jer MUP nema nikakvu dokumentaciju povodom toga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: