"Napad na Dečane podriva pomirenje"

Predstavnici najvećih verskih zajednica na Kosovu i Metohiji osudili su nedavna vandalska dela počinjena u Manastiru Dečani.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

11:17

Default images

Predstavnici verskih zajednica na Kosovu složili su se da su ova gnusna dela, praćena sajber napadima, imala za cilj podrivanje nepovredivih principa tolerancije i pomirenja u kosovskom društvu.

Episkop raško-prizrenski SPC Teodosije, poglavar Islamske zajednice na Kosovu muftija Trnava i predstavnik katoličke crkve don Ljuš Đerdi, ošštro su osudili svaki fundamentalizam koji trenutno utiče na bezbednost i sigurnost svih ljudi šširom sveta.

Ova trojica verskih poglavara, saopšteno je iz Kfora, sastali su se juče sa komandantom Kfora general majorom Frančeskom Paolom Filjiuolom u Prištini.

Tokom sastanka su razgovarali o načinima na kojima sve verske zajednice mogu da doprinesu izgradnji prijateljskih odnosa među svim ljudima na Kosovu i ka stvaranju sredine koja bi potpomogla izgradnji mira, pošštovanja i tolerancije u regionu.

Svi su potvrdili svoju posvećenost promovisanju verske tolerancije i izrazili zahvalnost na svim naporima koji su do sada učinjeni u ovom pravcu.

Oni su pozvali svoje vernike da se ograde od onih koji ne pošštuju vrednosti mira i verske tolerancije, a koje su neophodne za stvaranje bolje budućnosti Kosova, stoji u saopštenju Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: