Pritvor za majku stradale dece

U naselju Mali Rit kod Pančeva izbio je požar u kojem je stradalo dvoje dece. Majci dece određen je pritvor od 48 sati, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

23:17

Default images

Požar je izbio u privatnoj kući u romskom naselju. U trenutku nesreće deca su bila sama u kući.

Dvoje male dece i tom trenutku su bili sami u kući i nastradali su u požaru. Jedno je imalo pet a drugo manje od dve godine Uzrok požara još je nepoznat.

Zapalio se krevet, deca su se najverovatnije ugušila. Na njima nije bilo povreda. Peć u kući bila je hladna kada je stigla pomoć. Deca su u trenutku izbijanja požara bila sama u kući jer, prema rečima bake, njihova majka je došla do nje po sekiru za drva.

Baka kaže da su popile kafu i da se majka zadržala oko sat. Komšinica koja je prolazila upozorila ih je na požar. Majka je odmah po izbijanju požara pokušala da uđe u kuću iz koje je kuljao dim, ali nije uspela da spase decu.

Uviđaj je trajao nekoliko sati, a majka dece, koja za vreme tragedije nije bila kod kuće, saslušana je u policiji i njoj je određen pritvor od 48 sati. Ona će se sutra pojaviti na saslušanju kod tužioca. Ona je u kući živela sama sa decom, izdržavala se od socijalne pomoći i prodaje starih stvari na pijacama.

Baka kaže da je decu ostavljala samu kod kuće, ali ne duže od petnaest minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: