AKS: Ne znamo za izmene zakona

Advokatska komora Srbije (AKS) nije upoznata sa predlozima izmena zakona o prometu nepokretnosti i o javnom beležništvu koje je danas usvojila Vlada Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

17:35

Default images

"Ako je to predlog koji nam je ponuđen 23. oktobra, a o kojem smo se mi izjasnili i jednoglasno ga odbili 27. oktobra na sednici Upravnog odbora AKS, onda je to traćenje vremena, nanošenje štete sudskim predmetima i zamagljivanje očiju javnosti", rekao je predsednik AKS Dragoljub Đorđević agenciji Beta.

On je kazao da je to isti predlog izmena koji je već upućen Skupštini Srbije, ali nije ubačen na dnevni red, a sada ga usvaja Vlada Srbije.

Taj predlog, kako je istakao Djordjević, nikada nije dobio "zeleno svetlo" AKS.

Reč je o predlogu izmena koji je podnela opoziciona Nova demokratska stranka i koji, kako je ranije agenciji Beta rekao poslanik Marko Djurišić, nije uvršćen u dnevni red.

Advokatska komora, kako je naveo Djordjević, čeka zvanično objašnjenje predloženih izmena koje je usvojila Vlada Srbije, nakon čega će se o njima izjasniti.

"Drago nam je ako je promenjen zakon jer to pokazuje da je ministar priznao da je počio grešku kada je te zakone predlagao. Čeka nas nova runda menjanja i prilagodjavanja kroz amandmane", istakao je DJordjević.

Advokatska komora Srbije je u štrajku od 17. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: