"Štrajk može da ugrozi polugodište"

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da bi štrajk prosvetara, ukoliko potraje do kraja decembra, mogao da ugrozi polugodište.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

13:26

Default images

Četiri sindikata prosvete najavila su da će od 17. novembra časovi u njihovim školama članicama trajati pola sata. Verbić smatra da zakonski štrajk i časovi od 30 minuta deci nanose više štete nego koristi, istakavši da bi trebalo menjati zakon u tom delu.

Ne možemo smatrati prihvatljivim nešto što ide direktno na štetu đaka”, rekao je Verbić novinarima na Sajmu knjiga gde se danas tradicionalno održava školski dan.

On je istakao da je protest samo nastavak priče koju imamo mesecima i da se ne može učiniti mnogo po pitanju plata, glavnog zahteva prosvetnih radnika.

Svesni smo da će do štrajka doći, ali radimo dalje. Nema ničega što se suštinski menja time što je štrajk najavljen za tačno određeni datum” rekao je Verbić.

On je naveo da smanjenje plata nužno dolazi kao i platne grupe i prateći Zakon, iako ne brzinom kojom bi sindikati želeli.

Nama je mnogo važnije da platne grupe budu korektno urađene, na najbolji mogući način, da to bude fer, jer tek u tom slučaju možemo da unapređujemo sistem”, rekao je minister i ukazao da, ukoliko protest potraje u novembru i do kraja decembra, to može da ugrozi čitavo polugodište.

Protest su najavili Sindikat obrazovanja Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije I Granski sindikat prosvete “Nezavisnost”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: