Protest zakupaca prostora u Depou

Građani iz Udruženja zakupaca Depoa protestuju ispred Skupštine grada Beograda revoltirani što se njihov slučaj nije našao na dnevnom redu sednice.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

10:35

Default images

Njima se obratio gradonačelnik Siniša Mali, koji je rekao da je pitanje da li će Depo biti obnovljen.

Tomislav Radojević iz tog udruženja rekao je da je prošlo više od mesec dana od kako su predali inicijativu da se na dnevni red uvrsti razmatranje o požaru i sanaciji Depoa.

U saopštenju koji su predstavnici tog udruženja podelili novinarima piše da je od požara u Depou prošlo više od dva meseca, a da "ni jedan dinar nije isplaćen za uništenu robu" i da su zakupci sve vreme bez ikakvih prihoda.

Oni su rekli i da im je pre mesec dana obećano da će se o njihovom slučaju raspravljati na današnjoj sednici Skupštiane grada Beograda.

Odbornici na današnjoj sednici raspravljaju rebalansu gradskog budžeta, kao i o nizu drugih predloga.

Veliki požar u tržnom centru Depo u Bulevaru kralja Aleksandra izbio je 23. avgusta, a tom prilikom je izgorela gotovo cela zgrada.

Zakupci su se u nekoliko navrata sastajali sa gradskim čelnicima, najavljivani su dogovori, međutim to se nije dogodilo.

Mali: Nudili smo im druge pijace

Zakupcima tezgi u Depou koji je izgoreo u požaru pre dva meseca, a koji danas protestvuju ispred Skupštine grada Beograda, gradonačelnik Siniša Mali je rekao da im je nuđeno da tezge dobiju na drugim gradskim pijacama.

"Dali smo im mogućnost da tezge dobiju na drugim pijacama i na tri meseca besplatno. U ovom trenutku Depo je zgarište i treba da se raščisti i da vidimo koliko ćemo novca dobiti od osiguranja... Mi ćemo da uradimo analizu i da odlučimo da li ćemo, ili ne i na koji način da ga obnovimo", rekao je Mali novinarima u Skupštini grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: