Anglomat-napredak dobio 18 mandata

Nosilac liste "Anglomata - napredak" Dragoljub Acković izjavio je da je ta lista obezbedila većinu od 18 mandata u Nacionalnom svetu romske nacionalne manjine.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

17:57

Default images

Acković je rekao Tanjugu i da predstavnici te liste razgovaraju sa svima pa i sa onima koji su saopštili da podržavaju lista "Romi za bolju budućnost" koja je ranije danas saopštila da je obezbedila većinu od 22 mandata.

"Razgovaramo sa svima i videćemo šta će biti... mi imamo obezbeđenih 18 mandata", rekao je on, dodavši da je lista koju je predvodio osvojila tri mandata.

Nosilac liste "Romi za bolju budućnost" Vitomir Mihajlović rekao je ranije na konferenciju za novinare da su, od 35 članova Nacionalnog saveta, ta i još pet lista obezbedile većinu od 22 mandata.

On je rekao da je lista "Romi za bolju budućnost" osvojila najviše mandata - devet, a da je koalicja šest lista otvorena i za druge liste, jer smatra da u Nacionalnom savetu ne treba da postoje pozicija i opozicija.

Mihajlović je prethodno kritikovao "pojedine liste koje su, posle izbora, počele da zovu političare i da im govore kako bi oni bili voljni da budu kandidati za predsednika Nacionalnog saveta" romske nacionalne manjine.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine broji 35 članova. Uz listu "Romi za bolju budućnost" koja je osvojila devet mandata, dve liste će imati po četiri mandata, dve liste po tri mandata, tri liste po dva mandata, jedna lista pet, a jedna jedan mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: