Pastor: Čekam predlog, pa sednica

Ištvan Pastor izjavio da će, čim dobije vladin predlog, u najkraćem rmogućem roku zakazati sednicu pokrajinskog parlamenta o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

17:25

Default images

Predsednik vojvođanske skupštine je, uz napomenu da do 15.30 sati takvog predloga nije bilo, rekao Tanjugu da planira da tu sednicu zakaže za ponedeljak, 3. novembar, pod uslovom da dobije formalno kompletan predlog za sazivanje.

"Ako budem dobio predlog pokrajinske vlade sazvaću sednicu u najkraćem mogućem roku. Ja tu ne pravim nikakav problem pod uslovom da dobijem formalan kompletan predlog", rekao je on.

Pastor je naveo da pod formalno kompletnim predlogom podrazumeva i obrazloženu inicijativu za imenovanja, biografije predloženih i slično.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici zaključila da Skupštini Vojvodine podnese predlog za sazivanje sednice parlamenta za ponedeljak, 3. novembar.

Na sednici će se razmatrati predlozi za izbor potpredsednika i članova pokrajinske vlade, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu vojvodjanske vlade.

Ukoliko predsednik vojvodjanske skjupštine sazove sednicu za 3. novembar, to praktično znači da će poslanici raspravljati o rekonstrukciji vlade, o čemu se u Vojvodini od letos pregovora.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka postigle su konačni dogovor o rekonstrukciji pokrajinske vlade, ali u njoj neće biti i Socijaldemokratske stranke, koja je navela da nema garancija da će u upravljanju pokrajinom doći do suštinskih promena.

U pokrajinskoj vladi, pored DS i LSV, predstavnike ima i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) koji najavljuje da će ostati deo vladajuće koalicije u Vojvodini.

Predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine, medjutim, ne vide ništa dobro u rekonstrukciji vlade i tvrde da neće doneti nikakav boljitak gradjanima Vojvodine i da isključivo služi za ostanak na vlasti aktuelne vladajuće koalicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: