Odlazeći predsednik se odriče plate

Doskorašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović izjavio je da neće primati platu koja mu po zakonu pripada po odlasku sa funkcije.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

14:07

Default images

Vlada Srbije je 23. oktobra obrazovala Privremeni organ u Lučanima, a dotadašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović odlučio je da ne koristi pravo na platu, koja mu po zakonu pripada šest meseci po okončanju mandata.

Prema njegovim rečima, on je Privremeni organ obavestio o tome, a vratiće se u preduzeće "Milan Blagojević", gde mu je mirovao radni odnos.

"Sutra ću raskinuti ugovor o radu u opštini, a već u ponedeljak ću se pojaviti na radnom mestu gde sam bio uposlen više od tri decenije", kazao je Sretenović Tanjugu.

On je istakao da bi ga bilo sramota da prima platu iz opštinske kase koju nije zaradio, a naročito u trenutku kada se smanjuju zarade u javnom sektoru i penzije.

Sretenović, kome sutra prestaje funkcija, vratiće se u preduzeće "Milan Blagojević", gde je više od 30 godina radio kao inženjer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: