Na izborima dobio 98 odsto glasova

Najubedljiviju pobedu u Srbiji na poslednjim izborima za nacioinalne savete nacionalnih manjina, ostvario je Vladimir Zaharijev iz Bosilegrada.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

11:48

Default images

U rodnom Boselegradu, u konkurenciji četiri liste, za njega je, od 4.002 upisanih u birački spisak, glasalo 98,25 odsto.

U nekim sredinama gde žive Bugari, njegova lista „Vladimir Zaharijev - to smo mi – od srca za boljitak svih nas gde god da smo“, prosto je ponizila druge nosioce.

Tako su u Vranju, svih 176 glasova u kutiji bili su njegovi. U Surdulici Zaharijev je pobedio sa243:3, a u Nišu 108:59.

Zahvaljujući ovakvim rezultatima, Zaharijev je u konkurenciji još tri liste za sastav Nacionalnog saveta Bugara, osvoji 10, od ukupno 19 mandata, čime je sebe istakao za novog predsednika ovog tela.

"Pogrešno je svako tumačenje kako je ovo velika pobeda Vladimira Zaharijeva. Ne, ovo je trijumf izborne liste jednog tima velikih stvaralaca i vatrenih zagovornika izgradnje mostova između Bugarske i Srbije, gde god i kakvi god da su nam potrebni", kaže Zaharijev, koji u Bosilegradu već godinama ne zna za poraz.

Vladimir Zaharijev od 2001. godine je predsednik opštine Bosilegrad.

Na toj funkciji sada mu je četvrti mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: