"Kakve će poruke doneti Edi Rama?"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je za RTS da nije pitanje da li premijer Albanije treba da poseti Srbiju, već kakve poruke sa sobom nosi.

Izvor: RTS

Četvrtak, 30.10.2014.

10:24

Default images

Vicepremijer Vlade Srbije je istakao da se program za posetu Edija Rame 10. novembra priprema i da još nije izvesno šta će obuhvatiti.

On je naveo da je “izvesno“ da će Rama doći u Srbiju, ali da je od samog čina dolaska važnije sa kakvim porukama će se pojaviti pred domaćinima iz Srbije.

“Sa Ramom dolaze i ministri spoljnih poslova i ekonomije, koji su bili u Beogradu na sastanku pre nekoliko dana“, rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je potvrdio da je odlazak u Preševo jedan od predloga albanske strane, posle čega je podsetio da su i neki drugi funkcioneri Albanije ranije odlazili u Preševo i Bujanovac.

"Nije pitanje da li neko treba da ide ili ne, nego koje će poruke biti poslate. Mi očekujemo da će biti poslate poruke u skladu sa javno izrečenim principom i ciljem ove posete, a to je razvoj naših dobrih odnosa", naglasio je Dačić.

Pitanje posete albanskog premijera postavljeno je posle incidenta na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, a prvobitno je on trebalo da se pojavi u Beogradu 22. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: