"Hitna sanacija deponije jalovine"

Iz kabineta ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije saopšteno je da su preduzete mere za zaštitu deponije jalovine rudnika “Kostajnik“.

Izvor: B92

Utorak, 28.10.2014.

18:02

Default images

Navedena je neophodnost što hitnijeg započinjanja radova na zaštiti deponije, a odluka je doneta posle poseta opštini Krupanj i obilaska problematičkog terena.

Kako je navedeno, u saradnji sa Institutom za vodoprivredu ''Jaroslav Černi'', revidiran je postojeći projekat za sanaciju jalovišta i završena projektna dokumentacija hitnih radova na zaštiti deponije jalovine rudnika od površinskih voda, dok se lokalna samouprava obavezala na obezbeđivanje logističke podrške.

U saopštenju je navedeno i da su danas stručnjaci preduzeća RTB ''Bor'', koje je predviđeno za izvođenje radova na sanaciji, zajedno sa saradnicima iz kabineta ministra Velimira Ilića, izašli na teren kako bi se što pre započelo sa realizacijom radova prve faze, s obzirom na postojanje projektne dokumentacije za objekte u koritu potoka.

Radovi predviđeni pomenutim projektom prethodiće konačnom rešenju za sanaciju i remedijaciju deponije jalovišta u rudniku antimona u selu Kostajnica gde je, usled proboja nakon obilnih padavina u maju 2014. godine, u Kostajničku reku isteklo gotovo 30.000 m3 jalovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: