Nikolić neće u Belgiju zbog Kosova

Predsednik Tomislav Nikolić neće sutra učestvovati na komemorativnom skupu u Belgiji jer će na svečanosti biti istaknuti simboli samoproglašene Republike Kosovo

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

16:16

Default images

"Iako je bilo u planu da predsednik Republike učestvuje na tom skupu i oda poštu vojnicima zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, predsednik neće otputovati u Belgiju. Razlog je obaveštenje koje je dobijeno od organizatora da će na svečanosti biti istaknuti simboli samoproglašene Republike Kosovo", saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Komemorativni skup u čast 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata održava se u Njuportu i Ipru.

U saopštenju se podseća da je Nikolić prisustvovao obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata u Liježu 4. avgusta.

Tom prilikom na ceremoniji su istaknuta obeležja svih pobednica u Prvom svetskom ratu, a nisu bila obeležja samoproglašene Republike Kosovo.

Štaviše, ta manjina nije imala ulogu u Prvom svetskom ratu, koja bi je svrstala u red pobednika i izjednačila njen tretman sa Srbijom.

"Isticanje obeležja samoproglašene Republike Kosovo je za Srbiju neprihvatlljivo, te predsednik ne može da učestvuje u sutrašnjoj ceremoniji", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: