Dogodine samit gradonačelnika u BG

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će dogodine biti organizovan samit gradonačelnika glavnih gradova zemalja regiona.

Izvor: Politika

Nedelja, 26.10.2014.

09:38

Default images

Mali je, u intervjuu današnjoj Politici, rekao i da će se u sredu sastati sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom, a da će u decembru ove ili u februaru naredne godine u Beograd doći gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

"Tom prilikom ćemo potpisati sporazum o saradnji naša dva grada", rekao je gradonačelnik Beograda.

On je podsetio da je sledeće godine i 25 godina od potpisivanja sporazuma o saradnji Beograda i Pekinga i najavio da će tim povodom biti organizovan veliki skup.

"Gradonačelnika Pekinga sam pozvao da bude moj gost u decembru, kada u Beograd dolazi kineski premijer i kada ćemo svečano otvoriti most "Mihailo Pupin", između Zemuna i Borče", rekao je Mali.

Govoreći o samitu premijera država istočne i centralne Evrope, on je rekao da će se Beograd tom prilikom pokazati u najboljem mogućem svetlu - kao ekonomski, kulturni pa i finansijski centar regiona.

"Želja mi je da ne budemo samo grad prepoznatljiv po istoriji, već i po tome što smo početna stanica budućnosti", poručio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: