Lavrov i Brende o sankcijama

Moskva razume da se Norveška pridružila sankcijama protiv Rusije pod pritiskom sa strane, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.10.2014.

20:13

Default images

"Naši odnosi s Norveškom su trenutno donekle napeti, jer se Norveška pridružila jednostranim restriktivnim merama protiv Rusije. To je učinila, koliko smo shvatili, iz razloga koji leže van Norveške", rekao je Lavrov, posle sastanka sa svojim norveškim kolegom Borgeom Brendeom.

On je dodao da su, bez obzira na to, on i Brende potvrdili da je od obostranog interesa da razvijamo odnose na polju ekonomije, zaštite životne sredine, nuklearne i radiološke bezbednosti, kao i o pitanjima prekograničnih veza", dodao je Lavrov.

Ruski ministar rekao je i da je sa Bergeom razmenio mišljenja o ključnim međunarodnim pitanjima, uključujući situaciju na Bliskom istoku i u severnoj Africi, kao i zajedničku borbu protiv terorizma, preneo je Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: