Putin upozorava na anarhiju i haos

Vladimir Putin optužio SAD da potcenjuju posthladnoratovski svetski poredak i upozorio da svet može da potone u anarhiju i haos, piše Fajnenšel tajms.

Izvor: Beta

Subota, 25.10.2014.

13:35

Default images

Kako je naveo Fajnenšel tajms govor koji je ruski predsednik juče održao u Sočiju predstavlja njegove najznačajnije stavove o spoljnoj politici, od kako je iznenadio Zapad u Minhenu 2007. Ruski predsednik je tada optužio Vašington da je "prekoračio svoje granice u svakom smislu" i povukao nove linije podele u Evropi.

Londonski list ocenjuje da je Putin u jučerašnjem govoru, pored oštre kritike SAD, takodje signalizirao da veruje da "Vašington i Moskva treba da podvuku crtu ispod nedavnih dogadjaja i sednu zajedno sa drugim velikim ekonomijama kako bi redizajnirali sistem globalne uprave duž multipolarnih linija".

U govoru u Sočiju, Putin je rekao da ne smatra SAD pretnjom Moskvi, mada je istakao da je pogrešna politika Vašingtona ugrozila medjusobne interese i poverenje.

On je takodje naveo da su zapadne sankcije protiv Moskve zbog ukrajinske krize greška koja utiče na sve, prenosi Tas s pisanje Fajnenšel tajmsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: