Njujork: Karantin za sve iz Afrike

Vlasti Njujorka i Nju Džerzija uvele automatski karantin za medicinske radnike koji se vraćaju iz zemalja pogođenih ebolom.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.10.2014.

09:50

Default images

Američka vlada razmatra iste mere nakon što se jedan lekar inficiran ebolom vratio u SAD.

Dva grada uvela su ove mere, koje su oštrije nego što su naložile američke vlasti, nakon što su pokušale da uđu u trag kretanju dr Krejga Spensera, koji je pozitivno testiran na ebolu prilikom povratka u Njujork, prenosi Rojters.

Nova pravila se primenjuju na medicinske radnike koji se vraćaju preko aerodroma “Džon F.Kenedi” u Njujorku i Njuark liberti u Nju Džerziju.
Rigirozne mere primenjene su već na jednoj ženi koja se brinula o obolelima od ebole koja se vratila u SAD preko aerodroma Njuark, kojoj je naložen karantin.

Ona nije imala nikakve simptome prilikom povratka u SAD, ali je dobila temperaturu tokom petka uveče, saopštile su vlasti. Zzena je sada u izolaciji univerzitetske bolnice.

“Dobrovoljni karantin se ne može očekivati. Videli smo šta se dešava. Koristite metro, autobus. Mogli bi da inficirate na stotine ljudi”, kazao je guvener iz Njujorka Andru Kuomo koji je saopštio uvodjenje novih mera.

Inače Spenser, koji je proveo mesec dana u okviru misije pomoći “Lekara bez granica” u Gvineji je četvrta osoba kod koje je u SAD ustanovljen virus ebole, ali prvi u većem gradu. On se trenutno nalazi u izolovanom delu bolnice Belvi, i u stabilnom je stanju.

Tri osobe koje su imale bliži kontakt s njim su, takodje, u karantinu, i svi su, kako je saopšteno, i dalje zdravi. U medjuvremenu su nadležne vlasti počele sa dezinfekcijom stana Spensera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: