Svilajnac:Donacije za obnovu vrtića

Predškolska ustanova "Dečja radost" u Svilajncu, najteže je oštećen objekat tokom poplava u maju, a zahvaljujući donacijama, obnova vrtića teče dobro.

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

16:30

Default images

Nadležni se nadaju da će od decembra jedini vrtić u ovom kraju, koji pohađa 450 mališana, ponovo početi sa radom.

Predstavnici organizacije Regularna velika loža Srbije starih, slobodnih i prihvaćenih masona, uručili su donaciju od 40.000 evra za obnovu predškolske ustanove "Dečja radost". Predstavnici ove organizacije, ističu da je ova akcija za njih od posebog značaja jer pomoć ide za najmlađe.

"Mi smo sakupili donacije od naših prijatelja i članova iz inostranstva i planiramo da pored ove institucije, pomognemo i još neke institucije u Srbiji. Zaista nam je zadovoljstvo da pomognemo deci, jer naša deca, naša omladina su naša budućnost", kaže Ranko Vujačić iz Velike lože Srbije.

Ustanova je dobila i novi automobil, koji je donacija Fonda B92 i prirodnjackog muzeja, a novac je sakupljen zahvaljujući zajedničkoj akciji, Izložbi dinosaurusa na Kalemegdanu, gde je sav prihod bio namenjen obnovi ovog vrtića.

"Meni je velika čast i zadovoljstvo što sam u ime Prirodnjackog centra danas mogla da predam ključeve Zorici Đorđevic, direktorki vrtića i što ćemo na neki način olakšati funkcionisanje ove ustanove", kaže Irena Dubravac, direktor Prirodnjačkog centra Svilajnac.

Prema najavama nadležnih institucija, objekat će biti gotov do decembra, i svih 450 mališana će ponovo dobiti svoje omiljeno mesto za igru i odrastanje. Ustanova je imala i dva automobila, koji su potpuno uništeni u poplavama.

"Nije samo automobil kupljen od ulaznica, ali ovo je samo jedan deo ulaznica uložen u ovo vozilo, vrtić je ostao bez dva vozila u poplavama tako da će bar ovo jedno poslužiti da mogu da prevoze mališane, hranu i sve što im bude potrebno", kaće Predrag Milanovič, predsednik opštine Svilajnac.

Podsetimo, 16. maja ova predškolska ustanova pretrpela je udar razornog poplavnog talasa iza koga je ostala pustoš. 450 dece u tom trenutku ostalo je bez jedinog vrtića. Ustanova je u potpunosti uništena. U tri objekta čija je ukupna površina 2500m2 uništen je kompletan inventar i oprema za rad. Sve je uništeno, a voda od 1,5 metra, zadržala se više od šest dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: