Osnovana Komisija za Staro sajmište

Skupština Beograda obrazovala je Komisiju za utvrđivanje koncepcije programa Memorijalnog kompleksa "Staro sajmište", saopštio je danas gradski parlament.

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

12:43

Default images

Komisija bi trebalo i da predloži model upravljanja kompleksom, a osnovana je kao stručno radno telo gradonačelnika Beograda.

Predsednik Komisije je episkop vikar Jovan Chulibrk, a potpredsednik ministar za rad i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Članovi komisije su savetnik za kulturu u Kabinetu predsednika Srbije Bratislav Petković, pomoćnica ministra kulture i informisanja Aleksandra Fulgosi, gradski menadžer Goran Vesić, gradski arhitekta Milutin Folić, predsednik gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, predsednik Saveza jevrejskih opština Ruben Fuks, novinar Veran Matić, predstavnici romske zajednice Rajko Djurić i Dragoljub Acković, kao i istoričari i istoričari umetnosti.

"Grad namerava da obnovi prostor Starog sajmišta i izgradi memorijalni centar kakav to mesto i zaslužuje, a to je od velike važnosti jer istorija ne sme da se zaboravi", rekao je gradski menadžer Goran Vesić, i dodao da je zato formirana komisija sa Jovanom Chulibrkom na čelu, kako bi se na pravi način završio tako važan važan posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: