Američki dronovi napadaju teroriste

Američke snage paljbom iz drona napale su u Jemenu pozicije koje pripadaju sunitskim borcima Al-Kaide, nedaleko od linije sukoba sa šiitskom grupom Huti.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

23:41

Default images

Kako prenosi Rojters, nema podataka o žrtvama, ali navodi da su napadi bili usmereni ka grupi Ansar al-Šarija, lokalnom krilu Al-Kaide na arapskom poluostrvu.

Lokalni izvori navode da dron i dalje kruži iznad oblasti, navodno snimajući teren nakon izvršenog napada.

Vašington je prethodno objavio da koristi dronove za borbu sa islamskim teroristima, naročito protiv Al-Kaide na arapskom poluostrvu koje se smatra najaktivnijim delom mreže terorističkih organizacija koju je oformio Osama bin Laden.

U poslednjem napadu dronom u avgustu, troje pripadnika Al-Kaide su poginula, a prethodno su američke bespilotne letelice u aprilu ubile 65 terorista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: