Prva žrtva ebole u Maliju

Dvogodišnja devojčica, prva osoba kod koje je u Maliju potvrđena zaraza ebolom, danas je umrla, saopštio je neimenovani zvaničnik.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

23:28

Default images

Devojčica je preminula u gradu Kajes na zapadu zemlje, a ministar zdravlja Malija Ousmane Kone, potvrdio je ranije da je u toj zemlji registrovan prvi slučaj ebole.

Mali je postao šesta zemlja Zapadne Afrike pogođena epidemijom ove smrtonosne bolesti, javio je Rojters.

Kone je na nacionalnoj televiziji rekao i da je devojčica nedavno doputovala iz susedne Gvineje gde je epidemija ebole započela.

Ebola i dalje predstavlja globalnu opasnost, saopštila je juče Svetska zdravstvena organizacija (SZO), izrazivši posebnu zabrinutost za zemlje najteže pogođene epidemijom smrtonosnog virusa, Gvineju, Liberiju i Sijera Leone.

"Situacija u tim zemljama i dalje je veoma zabrinjavajuća. Komitet jednoglasno smatra da ovaj događaj i dalje predstavlja opasnost po javno zdravlje od međunarodnog značaja", navodi u saopštenju SZO.

U epidemiji ebole je od početka godine umrlo najmanje 4.877 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: