Sijetl: "Znao u koga je pucao"

Učenik koji je u srednjoj školi u Sijetlu počinio ubistvo i samoubistvo identifikovan je kao Džejlen Rej Frajberg.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

20:39

Default images

Prema pisanju Sijetl Tajmsa, učenici koji su pobegli nakon što je napadač ušao sa vatrenim oružjem u školsku menzu identifikovali su ga, a policijski zvaničnici su objavili da je on u prostorijama škole ranio petoro učenika, od kojih je jedan kasnije preminuo.

Očevidac događaja, učenik Džordan Luton istakao je da je Frajberg ušao u grupu učenika, stao sa strane i pucao u njih šestoro, koji su mu bili prijatelji, tako da postoje indicije da je on planirao zločin.

Dečak koji je uspeo da pobegne sa lica mesta, Džeron Veb istakao je da je Frajberg bio nervozan nakon što je jedna učenica odbila njegovu ljubav, te i da je ona jedna od učenika koje je Frajberg napao.

Svetski mediji preneli su da je u petak u pucnjavi u jednoj srednjoj školi u Sijetlu jedan učenik stradao, dok je napadač izvršio samoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, u bolnicu je s ranama od vatrenog oružja prebačeno šestoro učenika, a troje njih je u kritičnom stanju.

AFP piše da je policija potvrdila smrt jedne osobe, napadača koji je bio učenik te srednje škole. Neposredno zatim pojavile su se informacije da je jedan učenik podlegao povredama u bolnici.

BBC prenosi reči majke jednog od učenika da je jedan dečak pucao blizu školske menze, dok iz FBI-ja navode da su na putu ka mestu događaja, te da će kasnije izdati saopštenje.

Poslednji slučaj korišćenja vatrenog oružja u regionu Sijetla dogodio se u junu ove godine, kada je napadač na Univerzitetu Sijetl Pacifik ubio jednog, a ranio dvoje studenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: