Snimak napada na parlament u Otavi

Kanadski zvaničnici objavili su snimak napada na zgradu parlamenta u Otavi pošto je prethodno radikalni islamista ubio jednog gardistu.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

19:33

Default images

Majkl Zehaf-Bibo se do ulaza u zgradu dovezao automobilom, a zbunjeni prolaznici začuđeni brzinom automobila ubrzo su se razbežali pošto su primetili čoveka sa automatskim oružjem koji se trčećim korakom kreće ka parlamentu.

Da Zehaf-Bibo nije imao pravi plan akcije svedoči i to da je ukrao jedan automobil parkiran u krugu zgrade kako bi se dovezao ispred centralnog bloka, gde su članovi parlamenta imali sastanak sa premijerom.

Napadač je prethodno ubio člana počasne garde Nejtana Sirila u Nacionalnom memorijalnom centru u Otavi, a potom se uputio ka parlamentu, gde je posle razmene vatre sa obezbeđenjem ubijen.

Kanadski poslanici su se vratili na svoja radna mesta nakon što je parlament bio zatvoren posle pucnjave u kojoj je stradao napadač islamista.

Napadač, koji je u sredu ubio vojnika u Otavi, ima policijski dosije i nedavno je tražio pasoš da otputuje u Siriju nakon što je prošao "proces radikalizacije".

Majka Majkla Zehaf-Biboa, koji je u pucnjavi u Otavi ubio kanadskog vojnika i ranio još dve osobe, izjavila je danas da oplakuje žrtve tog napada, a ne sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: